Monthly Archives: May 2012

Some people like being alone while others can’t stand loneliness one single bit. Solitude can be really scary and frightening for some people, moreover.

Sometimes you think you wanna disappear, but all you really want is to be found.

Being Alone

Advertisements

Earth Never Stop Spinning

People not change that much, we’re just adjust our skill to control ourselves. But grief DOES change the human brain and it can be permanent. We somehow learn to live with it. This life is full of surprise, just be ready.

Continue reading

Once Upon A Time

The first time I saw a shooting star, it was with you. When the day is melting into night and the swing is where we sit.

Image

The best friend is one with whom you sit on a bench saying nothing and when you get up and go you feel you had the best conversation of life.

(First I’ve found this best friend quote and like it, I had a best friend like that, once. Miss those moments. I remember I’ve this illustration which is match, so I put it here haha)

Wanita, Tahukah Kamu?

Dear Wanita,

Benarkah pria yang cukup materi begitu berarti untukmu?
Tahukah kamu ada hati yang ingin membuatmu tertarik dibalik materi yang ditunjukannya.

Benarkah pria yang mampu berkomitmen itu yang penting untukmu?
Tahukan kamu ada kegetiran hati yang tersembunyi di balik keteguhannya untuk melangkah demi membahagiakan kamu?

Benarkah pria yang berbohong itu jadi masalah untukmu?
Tahukah kamu ada tersembunyi rasa kuatir akan air mata yang jatuh dan wajah yang terluka. Continue reading

Heartbreak Science – Sains Patah Hati

Semua orang pernah ngalamin patah hati, tapi nggak semua orang belajar dari kejadian itu. Semua orang tau rasanya patah hati, tapi ga semua orang mau tau jalan keluar dari patah hati. Semua orang nggak berharap ngalamin yang namanya patah hati, tapi nggak semua orang memproteksi dirinya dengan benar.

Banyak orang yang ngalamin patah hati tidak bisa mengungkapkan atau merasionalkan apa yang terjadi dalam diri mereka. Emosi yang terkuras akan menganggu diri mereka secara fisik, karena itu orang seringkali mampu menjabarkan rasa sakit mereka daripada kebingungan dalam emosi mereka.

Continue reading

Fear

Fear is a powerful emotion that make people do irrational things. 

Menerima Rasa Sakit

Pernah merasakan sakit hati? Bagian mana yang sakit? Di dada bukan? Bagian dada rasanya seperti diperas, menusuk terkadang terasa sesak dan sulit bernafas. Rasanya nggak enak banget!

Padahal secara logika, jantung tidak bisa berfikir jadi darimana rasa sakit di dada itu muncul ketika ada sesuatu yang mengganggu hati kamu? Sakit yg dirasakan itu terangsang dari otak, dengan proses yang super duper cepat menggerakkan syaraf vagus sehingga membuat dada terasa sesak. Continue reading

Korban

Jika wanita selingkuh dia akan selalu punya alasan untuk menyalahkan pria, “karena dia tidak perhatian”, “karena dia terlalu sibuk”, “karena dia nggak ngerti aku”

Pada kasus putus, wanita biasanya punya beribu alasan penyebab putus untuk membuat dirinya merasa lebih baik.

Continue reading

Bio

Had changed my bio on twitter:

Trapped in imaginary mind. Lost at forbidden delusions. Drunk on knowledge. Swim with sweet foods. Bewitched by the Universe (:

*berasa keren* lol

Wishing!

Piuh.. okay lately I read about universe and galaxies. I’m amazed with all of this, very amazed! Wonder if I can see it with my own eyes, which is impossible.

Now, I read about Agartha, civilization at the center of the earth, what the bip! Hollow earth, north pole, Aurora, etc etc etc. I know this story maybe not true, maybe just a legend, or just some kind of fairy tale. But this made me mellow, al rite.. as usual.. Continue reading

Why have to try hurt someone you love? If you love secure person, then why have to make them insecure and unvalued? Most men and women are already insecure and lacking in self-worth without you even trying.

Most relationships get strained, sometimes so strained that either party knows at any moment the thread holding the relationship together can break or wear through.

Why have to try?

POV

To understand other’s point of view not a simple things. Human are preprogrammed as a self-centered creature. We can really understand others point of view if we think just like them and experience the same event.

Put yourself in the other’s shoes is just some kind of biased statement, how can we understand if we’re not even have their shoes?

Continue reading

#MoveOn

Udah ga ada rasa sebel atau rasa pengen balik. Sadar & udah terima kalo hubungannya uda berakhir. #MoveOn

Be happy as real happy, nggak bahagia pura-pura atau sekedar pencitraan buat gondokin mantan. #MoveOn

Continue reading

Sometimes two people have to fall apart to realize how much they need to fall back together.

Relationships are important, but they are still just a part of life. Life is full of amazing things, inspiring activities, and wonderful opportunities.

If there is someone you cherish in your life, you should appreciate it. And you should let them know occasionally how much you appreciate them.

Everyone deserved to be happy. Put your best smile for anything happen and be happy.

Sometimes

I See The Light – Ost. Tangled

This! One of my fav song! Beautiful lyric, and just so me lol

Enjoy (:

Continue reading

If I die

If I die,
Can I feel the real freedom?
Can I touch the stars and visit other galaxies?
Can I find the answers of this riddle?
Can I see You?

What if I die,
Then I just disappear, and I was nothing?

Love & Science

  • There are three phases to falling in love and different hormones are involved at each stage.
  • Events occurring in the brain when we are in love have similarities with mental illness.
  • When we are attracted to somebody, it could be because subconsciously we like their genes.
  • Smell could be as important as looks when it comes to the fanciability factor. We like the look and smell of people who are most like our parents.
  • Science can help determine whether a relationship will last.
  • That love and sex are not just animal processes; they are much more sophisticated and intellectual than we thought. In brain scans of people feeling sexual desire, we did find that visual areas and emotional areas were activated. What was surprising was the activation we saw in another brain region, one involved in complex cognitive processes.
  • You have an unconscious checklist in your mind: Does this guy fit my checklist or not? If there is one point that doesn’t match, the guy is rejected. But if he passes the first point, then you have to check the next one and the next one. The thing that’s fantastic about the desiring mind is that it all happens so quickly. Within 200 milliseconds our brain knows whether we desire someone—before we know it consciously!

 

Source: BBC Science, Stephanie Ortigue,

Pria & Wanita Tukang Bohong

Wanita suka berbohong pada dirinya sendiri dan pria suka berbohong pada wanita.

——————————-

Pria berbohong untuk hal kecil, untuk hal besar, ataupun untuk hal yang nggak penting. Seringkali mereka sendiri ga tahu kenapa mereka harus berbohong. Continue reading

Embrace Yourself

Getting back to the old you, would you?

Seberapa kangen kamu sama diri kamu yang dulu? Dimana dunia kamu terasa lebih baik pada waktu itu. Begitu banyak kenangan yang tertinggal, dan masa-masa senang yang sulit dilupakan. Bagaimana kita mudah berekspresi, seperti marah, senang, tertawa lepas, menangis kencang. Atau bebas melakukan apapun tanpa memikirkan akibatnya terlebih dahulu, seperti berlari-lari kencang, memanjat pohon, bergulingan, melempar sesuatu, berlompat-lompat karena senang.

Continue reading

10 Incredible Galaxies of Our Universe

Published on 3/10/2009 under Weird Science – by Gracie Murano –

Super cool! I wish I can visit there!

The Sombrero Galaxy

Continue reading

Langit, Bintang & Semesta

Jika kau terlalu lama menghitung bintang, kau akan menghabiskan waktumu dalam diam.

Jika kau terlalu lama memandang langit, kau akan menghabiskan waktumu hanya dalam keterpakuan.

Jika kau terlalu lama menyelidiki semesta, kau akan menghabiskan waktumu dalam pertanyaan.

Continue reading

Motivation

Too much, but oke la..

Just Be It

I love to read, I love to search something new. Yes, knowledge junkie that’s me.

If some people think I’m freak, be it. If some people think I’m just want to prove something, be it. Continue reading

#NPI

Kalau selama ini kamu berfikir wanita tertarik pada pria karena wajah. Kamu salah. #NPI

Kalau selama ini kamu berfikir wanita tertarik pada pria karena materi/uang. Kamu salah. #NPI

Wanita tidak tertarik dan mau sama pria karena fisik, uang, kesuksesan, ataupun karena si pria terkenal. #NPI

Continue reading

This Not a Competition

After break up, people want to know what happened. Who left whom? Who is the ‘loser’?

By look desperate and look not happy with this situation its like saying “I wasn’t good enough”

We tend to feel ‘win’ after break up and put ourselves on a “silent competition”, a very natural reaction to a break up.

You should not try to win a competition between you and your ex. Because there is no competition, if your ex is acting like there is a competition, let them think so.

It doesn’t matter who is going out more. It doesn’t matter who is more happy. It doesn’t matter who has more friends or dates.

All that matters is that you enjoy your life and are willing to make it batter (:

Mahalnya Kejujuran

Aku ingin jujur..

Aku ingin tertawa pada saat aku bahagia, aku ingin menangis pada saat aku sedih.

Aku ingin berteriak pada saat aku marah. Aku ingin terdiam saat jiwa ini lelah.

Continue reading

Women Pre-Selection Secret

Women see a man as either friend material, lover material or more than lover material. Once a woman places you in a category it can be very difficult to shift out of that category. This some kind of natural Pre-Selection instinct.

Continue reading

#MagicWords

Next tweets share singkat soal “4 Magic Words”, yang bisa mempengaruhi / memancing reaksi bawah sadar seseorang.

Imagine if you had the power to influence people’s subconscious minds. Imagine..!

Imagine if you could do it by using simple trigger words to attract others mind.

Continue reading

The Call – Regina Spektor

Ost. Chronicles of Narnia: Prince Caspian

It started out as a feeling
Which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought
Which then turned into a quiet word

Continue reading

One Step

Don’t want to turning back to the old me, I promise to myself for step forward everyday. New simple step had set for today and tomorrow and forever! Ganbatte ne! (:

Don’t break promises that you made to yourself, by it you send yourself a powerful message that you are not important.

Kombinasi yang Istimewa

“There are tons of amazing people out there, so why waste your time being silly?”

Membaca kalimat tersebut pada sebuah buku membuat saya terdiam sejenak. Dulu saya termasuk orang yang punya standard tinggi, saya kerap menjadikan diri saja sebagai standard menilai orang lain. Antara sombong dan mengenal value diri sendiri memang beda tipis haha. Karena memberatkan pada titik yg salah, saya sulit melihat sesuatu yang menarik pada diri orang lain.

Continue reading

One – Lee So Jung

When I saw you for the first time
I knew you were the one
You didn’t say a word to me
but love was in the air

Continue reading

You’ll Make It Through

You’re not alone, I’m here with you

I’ll be by your side, you know I’ll do

When your stars getting dark

On your silent cry Continue reading

Cintai Aku Sepenuh Hati – Ari Lasso

Di dalam hatimu
T’lah aku temukan
Arti kebahagian

Continue reading

If We Hold On Together – Diana Rose

Don’t lose your way
With each passing day
You’ve come so far
Don’t throw it away
Live believing
Dreams are for weaving
Wonders are waiting to start
Live your story
Faith, hope and glory
Hold to the truth in your heart

Continue reading

Acceptence

Seberapa sering kamu terjebak akan emosi kamu sendiri? Kamu tidak dapat menggambarkan bagaimana perasaanmu yang sebenarnya, kamu sulit mengetahui apa yang sebenarnya kamu inginkan, kamu tidak dapat menjelaskan ataupun mengutarakan bagaimana perasaan kamu. Pernah mengalaminya? Saya pernah, dan saya tahu beberapa dari kalian pun pernah.

Kita sibuk mencari tahu emosi yang terjadi, tapi tetap sulit dijelaskan. Banyak wanita akhirnya bertindak berdasar perasaannya yang tidak jelas itu, dan akhirnya membingungkan orang-orang sekelilingnya. Banyak wanita sulit mengutarakan perasaannya itu akhirnya bercuap-cuap sembarangan di media online, marah-marah kepada pasangannya, bersikap tidak menyenangkan kepada orang disekelilingnya, dll hanya untuk membuat dirinya lega sejenak. Dan kemudian beberapa lama kemudian perasaan yang demikian muncul kembali dan yang terjadi adalah SIKLUS.

Tidak banyak wanita akan mengambil langkah diam mencoba mencerna dan menganalisa apa yang terjadi dengan dirinya baru kemudian melihat apa yang seharusnya dilakukan. Kemudian pria-pria akan berkata, “Hell ya, itu tidak mungkin terjadi, cewek gitu loh!”

– pending – lol

Just A Quote #5

– Men are extremely independent by nature.

– Much (but not all) of attraction is based on primitive survival instinct. Inside your brain a program is running that says ‘become aroused’ whenever a potential mate crosses your path who can handle whatever life throws at him, give you healthy, good looking babies and elevate social status.
Obviously, this is the ‘reptilian’ part of the brain and I am not discounting the ‘higher functioning’ brain.

– Women have to play mind game to test, they have to in order to feel safe.

#StopNgarep

Kapan saatnya kamu berhenti berharap sama dia lagi? #StopNgarep

Saat dia udah nggak perduli sama kamu, karena jika dia tidak perduli artinya ya tidak ada kamu dalam pikirannya atau dalam mimpi masa depannya. #StopNgarep

Continue reading

#Insecure

Pria tertarik dgn wanita yang memiliki level secure yg sama. Ketertarikan ini terjadi pada area unconscious manusia. #insecure

Buang harapan buat jadian sama cowo berkualitas dgn level secure yg stabil kalo kamunya #insecure.

Continue reading

Smile Till End, Good Bye Love

From my pain, my broken heart bring a smile.
My gratefully smile.

See the world in different colors.
See how evil this world, yet beautiful as well.
See how sucks this body system machine, yet amazing as well.
See how hard this fight will be, yet I know I’m gonna pass it.
See how deep I’m gonna fall, yet I know I will rise again Continue reading

There’s You

No matter what, there’s always going to be a part of me that’s in love with you. When I think about you I can’t help but smile. I feel this great energy just flow through me and it makes me happy that you’re out there in the world. Continue reading

Rasa Aman Vs. Rasa Berharga

Wanita butuh rasa aman, pria butuh rasa berharga.

Wanita mencari kesetiaan dari pasangannya, untuk memenuhi rasa aman dalam dirinya. Wanita ingin seorang pria yang mampu mempimpin, untuk memenuhi rasa aman akan jalan hidupnya. Wanita menuntut kejujuran, lagi-lagi untuk kepuasan akan rasa amannya.

Pria mencari pasangan yang mampu memberi support, untuk memenuhi rasa berharga dalam dirinya. Pria ingin seorang wanita yang mempercayainya untuk memenuhi rasa berharga akan akan maskulinitasnya. Pria ingin dirinya dibutuhkan, bisa melindungi, bisa menafkahi, pria ingin dirinya merasa berharga.

Ketika wanita meminta status relationship untuk memenuhi rasa amannya, akan mengusik rasa berharga pria karena pria ingin maskulinitasnya terjaga dengan memegang kendali keputusan di tangan mereka.

Ketika wanita melarang pria bergaul dengan teman-temannya untuk memenuhi rasa amannya, akan mengusik rasa berharga pria karena pria merasa tidak bebas dan kepemimpinannya diambil alih.

Ketika wanita sering curiga dan sering bertanya-tanya ataupun takut akan masa depan rasa amannya, akan mengusik rasa berharga pria karena pria akan merasa tidak dipercayai.

Hubungan pria dan wanita adalah hubungan tarik menarik antara rasa aman dan rasa berharga. Wanita ingin rasa amannya didahulukan, begitu juga pria. Banyak hubungan kandas karena tidak kebutuhan akan rasa aman & berharga tidak terpenuhi.

*belum selesai* – pending –

If You Miss Me

Doesn’t mean anything.. (: